Има няколко теми, които трябва да се обсъдят. Първата е да видим,

...
Има няколко теми, които трябва да се обсъдят. Първата е да видим,
Коментари Харесай

България ще поиска от европейските партньори финансова подкрепа за бежанците от Украйна |

Има няколко тематики, които би трябвало да се обсъдят. Първата е да забележим, че има обща поддръжка за хората, които бягат от войната в Украйна. Трябва да стане на европейско равнище - не може всяка една страна независимо да се бори. Ще поискам европейските сътрудници да ни поддържат финансово - всички страни, които сме по-близо до спора .

Това съобщи министър председателят Кирил Петков на срещата на Върха във Версай. Лидерите на страните от Европейския съюз се събират през днешния ден и на следващия ден, с цел да обсъдят руската инвазия в Украйна. 

Той добави, че макар работата по гръцкия интерконектор, България би трябвало да мисли и за сюжет, при който от Русия стопират газа.

" Аз нямам доверие, че ще се стигне до такава степен, само че единственият метод България да се оправи с подобен проблем е да спре експорта на ток. Хубаво е, че виждам схващане от европейските сътрудници, че единствено в такава рискова обстановка това би било допустимо. Трябва да обсъдим и фокусиране в вложения в различни източници, както и Планът за възобновяване и развиване ", добави Петков.

По думите му в Плана е заложена невиждана инвестиция в акумулатори и слънчеви източници на сила. 

" Със сигурност мястото на Украйна е в Европейския съюз, въпросът е по кое време и какъв брой бързо. Колкото повече се уголемява Европейски Съюз на изток, толкоз е по-голяма сигурност за страни като нашата, тъй като ставаме не гранична страна ", добави той. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР